FEOA Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi All ,
We have a 1995 Mercury Tracer wagon. 1.9L It's a very fast and fun, good on gas. It has been sitting a few years and now we are driving it and it has some valve ping when we accelerate and sometimes the transmission does not downshift to go faster. Can you please help me and tell me what to do? Thanks, Scott
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #3 ·
valve ping

Hi denisond3, Thank you for your help I will look into the cable on the weekend and give an update. What about the valve ping? Thanks again, Scott

(Hi All ,
We have a 1995 Mercury Tracer wagon. 1.9L It's a very fast and fun, good on gas. It has been sitting a few years and now we are driving it and it has some valve ping when we accelerate and sometimes the transmission does not downshift to go faster. Can you please help me and tell me what to do? Thanks, Scott)
[/b]
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #5 ·
denisond3, Thank you, You have some great ideas to check into. The EGR was leaking. I went to the auto parts store to get a new hose and could not get one. So I cut the bad part off the end and stuck it back on. Seems to be running better. The valve pinging only happens when the engine is being pushed hard. I hope its not the valve seat. If it is how do I tell? Thanks,Scott
 
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top