FEOA Forums banner
1 - 4 of 4 Posts

· Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
when i first start my car the a/c blows very cold after a few minutes the compressor disengages and of course blows warm air.... pressures are fine could this be the high pressure switch , low pressure switch or a clogged orifice tube i dont think its the orifice tube because i believe that if it were that it wouldn't blow cold at all. ty for any assistance in advance
 

· Registered
Joined
·
712 Posts
If the orifice tube was clogged, there would be NO cold air output as it couldn't get refrigerant to the evaporator. If it cycles on, then turns off, but won't turn back on, that sounds like a pressure switch sticking for sure. As for which one, I'm not sure about that.
 

· Registered
Joined
·
4,509 Posts
The CCRM can cause intermittent a/c operation/failure. If you find the CCRM is the problem I have some for various Fords for sale in this forums for sale section. Several came from Escorts so there's a good chance I would have the part number you need.
 

· Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #4 ·
thank you for your posts

i ended testing system finding it was the compressor that is the problem reclaimed refrigerant today replace compressor , accumulator, low side pressure switch high side cut out switch and orfice tube will be putting system on vaccuum in the morning and recharging with refrigerant also the orifice tube was littered with metal shavings not completely clogged so still effective up until compressor failure
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top