FEOA Forums banner
1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
2,141 Posts
Discussion Starter · #1 ·
okay... lately the car has kind of been facepalming on takeoff and all throughout the powerband for that matter, for those of us familiar with the escort, it is kind of like an amplified feeling of the 4500rpm "bottleneck". when driving down the highway at a constant 60 it will slightly bog at first to where i can feel it about tohappen... and then if i floor it it will chug for abuot 3 seconds and then go back to not having any power. coil pack is not the issue(have 2 spare to test) and plugs and wires and filters(cold air and fuel filter is new) are all fine. i'm thinking fuel pump and i was kind of looking for an agreement possibly other suggestions... it just started about a week ago and has gotten worse. fuel pump slowly dying? something? no vac leaks and fresh TB swap with new gasket there...

-Nick
 

·
Registered
Joined
·
2,141 Posts
Discussion Starter · #3 ·
thanks for the tips... i've been around for a bit... kind of know to check those... i said the filters are new... and all the connections and vac lines are fine... said that too. but thanks. :thumleft:
 

·
Registered
Joined
·
2,141 Posts
Discussion Starter · #5 ·
... if fuel pressure is bad, then it is the pump because the only thing that is making pressure in the lines is the pump.
 

·
Premium Member
Joined
·
703 Posts
I had a similar problem and replacing the MAF took care of it.

Most folks are cleaning theirs and getting along just fine. I put a reman on mine cuz cleaning it didn't help.

It's worth mentioning that it may take a few days before you see much improvement because your PCM takes some time to relearn the signals it gets from the MAF and correct the injector pulse width.

I am curious about your fuel pressure idea however. Don't you have a fuel pressure regulator on this engine ????
 

·
Registered
Joined
·
2,141 Posts
Discussion Starter · #8 ·
i did just put a new MAF on... one from a 94... but i didn't have any problems at first... gawd i need a new air filter.
 

·
Registered
Joined
·
2,141 Posts
Discussion Starter · #10 ·
if my test pipe is plugged, then there must be a dead animal inside or something that doesn't stink when heated to 1200 degrees. :lmao:
 
1 - 10 of 10 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top