FEOA Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

· Registered
Joined
·
315 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Ok i FINALLY just bought a automatic 2000 ZX2 with 92k on it for 3200 otd after looking for over a year. It has a sunroof and the premium sound and power everything. I think it is the "Performance" package, but im not sure. The car is in great cosmetic shape however the key fob won't unlock the doors. It will lock them, honk the horn, open the trunk, but it will not unlock the doors. The button on the door unlocks the doors so the actuator is good. Where do i begin troubleshooting this? The remote has the following serial on the back:
3b-f87b-15k501-ab
4b-f87b-15k601-BB
fccid: gq43vt11t

The dealer grabbed the key fob out of his drawer and i programmed it myself using the 8-key-cycle method. The fob wouldnt work at all until i did that, it locked and unlocked the doors on the 8th key turn, it didnt honk (if that helps). There's no way i couldve screwed that up right?

Thanks... ps: Also, the radiator is leaking air (and steam i assume) out the cap. i can hear it hissing. Should i get the standard 16lb cap or the one thats 4 bucks more thats supposed to be special. Any advice is appreciated. Thanks.

ps: I'll post pics of my baby later after a good wash.
 

· Registered
Joined
·
516 Posts
Sounds to me like the unlock button might be broken.
 

· Premium Member
Joined
·
5,788 Posts
I would take the fob apart and see if it needs cleaning. If not... then you have a bad fob. I'll sell ya one :p PM me if you are interested.
 

· Registered
Joined
·
315 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Dave94LX said:
I would take the fob apart and see if it needs cleaning. If not... then you have a bad fob. I'll sell ya one :p PM me if you are interested.
Omg i'm an idiot... simplest solution. I took the remote apart and it's aparent it got wet. It is all corroded and one of the transistors looks shorted, in fact, heres a pic lol.



pm sent.
 

· Premium Member
Joined
·
5,788 Posts
try taking a paper towel, wet it slightly, and clean it(pop the battery out first of course). Then dry it off, and let it sit an hour or two. Pop it back together and try it. I have cleaned worse boards.

FYI, it is perfectly ok to clean a PC board with water if you are careful. Most flux that is used now is water soluble. I've work on PCB's and electronic assemblies for well over 10 years, and am never afraid to clean light corrosion with water.
 

· Registered
Joined
·
315 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Dave94LX said:
try taking a paper towel, wet it slightly, and clean it(pop the battery out first of course). Then dry it off, and let it sit an hour or two. Pop it back together and try it. I have cleaned worse boards.

FYI, it is perfectly ok to clean a PC board with water if you are careful. Most flux that is used now is water soluble. I've work on PCB's and electronic assemblies for well over 10 years, and am never afraid to clean light corrosion with water.
Lol thank man. You are about as good of a salesman as i am when i sell computers, i always end up helping the people fix their current computers (if its a simple software problem) when i go to drop off the PCs (craigslist). I used some q-tips and rubbing alcohol to clean it up. I don't have the car right now but i'm crossing my fingers. I think i want to buy a flip-out key anyway haha... now to just find one...
 

· Registered
Joined
·
315 Posts
Discussion Starter · #7 ·
[update]

Ok, it was just the radiator cap, woot! Also, the remote does unlock the doors if i press really hard. I believe the problem isn't the contacts on the board, it's the conductive stuff on the bottom of the plastic thingy is worn off. Gonna be getting on on eBay tonight i think, unless i find an aftermarket system for cheap. I really want a remote car starter and a two way pager system. Pics:

What this much ($3200 w/ 2 year registration :p) gets you:

















 

· Super Moderator
Joined
·
6,216 Posts
great color combo!
 

· Registered
Joined
·
13 Posts
Just bought a 2000 escort zx2 myself same exact everything, but i just have a quick question for ya, does the paint on your hood seem to be chipping off? all i know is that when i bought the car the hood had some minor paint chipping or checking and also when you floor the gas does it seem to take forever to shift? my car refuses to shift into second ive almost redlined it before but back off before it gets the chance to
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top