FEOA Forums banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
802 Posts
Discussion Starter · #1 ·
ok, so i was goin about 160 KPH, and i goto shift to 5th, and either i missed the gear, or i went for reverse.. i cant remember, all i remember is a bit of grinding like it does when u try to put it into a gear and it misses, anyways, all of a sudden my battery light comes on and wont turn off.

i checked everything.. damned near everything works, i never found anything that didnt work. So does anyone know what could be the problem, and if it actually IS a probleM?
 

·
Registered
Joined
·
1,010 Posts
I had a problem with mine last year...I found it to be he alternator...it wasn't gone yet..but was getting there...it was enough out of range for it to throw the light on....took me a bit to find it...I actually had to use he haynes manual and test it with a meter to find out for sure....I tried the shortcut of removing the negative lead fromt he battery while the car was running...usually if the alternator is bad that would show it...but mine kept on running...that's when I went to the book to double check
 

·
Registered
Joined
·
15,412 Posts
Steve said:
Hey, I bought one of those but I am kinda dumb. Which wires/parts should I wire it to?
It requires 4 wires to wire up the voltmeter. Two for the light bulb (goes on dimmer circuit) and two more for the power and ground (respectively). I simply removed my radio adapter harness and added it to that (with a disconnect, of course). All the circuits you need are there. However if you are good at splicing and don't care all the wires you need are also at the rear defogger switch, right nect to where I put the meter. I just didn't want to splice into it when I could do my soldering indoors instead.

So basically its:
Switched power
Ground
Dash bulb power
Dash bulb ground

Do not use a common ground to simplift it to a 3 wire circuit. I suspect that you will get a hum whenever you turn on your lights, or somehting.
 

·
Registered
Joined
·
802 Posts
Discussion Starter · #6 ·
k guys, but the bad thing is that i JUST put in a new alternator AND a new battery.. well not a new alternator, but a restored one from SGI.. why would it suddenly do it as soon as i missed the shift?
 

·
Registered
Joined
·
802 Posts
Discussion Starter · #8 ·
saskatchewan goverment insurance or something..

so apparenty.. i burnt the belt to a crisp and it fell off.. i didnt know this.. but that means my water pump wasnt workin last night.. i ended up racing home a little bit.. so im super worried about warping a head or seomthing cuz the water pumped never worked last night.. prolly a 5 minute drive.. it was kinda cool tho, so im not sure..

now im just having problems loosening the power steering belt to remove it to put on the alternator belt.
 

·
Registered
Joined
·
911 Posts
you should be alright.....if it never overheated or the guage never went up, then u should be ok...

i remember i had a 2 hour drive with a burnt out clutch and it over heated and i never did anything to it...so u should be ok.
 
1 - 9 of 9 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top