FEOA Forums banner
1 - 13 of 13 Posts

· Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #1 ·
When my 97 escort wgn is cold, I have to really rev up the engine to make the car move forward. It is as if the auto trans is not engaging. After it warms up everything is fine. Any suggestions
 

· Registered
Joined
·
6,057 Posts
someone else had this problem and they replaced the neutral safety switch
 

· Registered
Joined
·
6,057 Posts

· Registered
Joined
·
5,164 Posts
IDK price, but it is located at the clutch pedal. IIRC it is a small white box with a plunger switch. It is testable, it should have continuity when plunger is pushed in. I would test a good one at a JY and save some cash.
 

· Registered
Joined
·
6,057 Posts
clutch pedal? this is an automatic brother. the neutral safety switch is located on the top of the tranny.
 

· Registered
Joined
·
6,057 Posts
yeah lol i know how that goes
 

· Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter · #10 ·
When you asked how I checked the levels, I got out the book and read the proper way. I have added some fluid now I will try it out if we get a cool morning again. I hope that's what it is. I will have to admit to stupidity but at least it won't cost me much.
Thankx for the links I have them on file just in case.
I feel so foolish. Duh
Al
 

· Registered
Joined
·
15,186 Posts
Unclal said:
When you asked how I checked the levels, I got out the book and read the proper way. I have added some fluid now I will try it out if we get a cool morning again. I hope that's what it is. I will have to admit to stupidity but at least it won't cost me much.
Thankx for the links I have them on file just in case.
I feel so foolish. Duh
Al
OK, so if I understand you correctly, you looked up the proper way to check the fluid level (as in with the car warmed up and running after going through all the gears), then found the fluid level to be low. after saying D-oh!, you added some fluid, and now you feel foolish because that was probably it and it was so easy to fix. Correct?

As stupid as it sounds, it's actually quite common. Seriously. We get these threads all the time.
 

· Registered
Joined
·
6,057 Posts
why is it i keep forgettin to ask about the fluid and jump right to the sensors? i'm also the one sayin D'oh!
 

· Premium Member
Joined
·
2,349 Posts
WE ignore things?

juggalo said:
why is it i keep forgettin to ask about the fluid and jump right to the sensors? i'm also the one sayin D'oh!
Ha, we always blame the women for not checking the oil, the tranny fluid, the PS fluid, not watching the oil pressure [when there's a gauge], and not noticing the "amps/boltage/charge" gauge............. but, since we don't wanna be sexist, we ignore it sometimes, too, ha.

LarryR : )
 
1 - 13 of 13 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top