FEOA Forums banner
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I'm new to the list, and having a hard time with finding details to fix my 1998 ZX2. So I just wanted some input, if possible.

Recently driving my car, I noticed the temp gauge shot up way past the redline, I thought I was overheating, except I wasn't. No indications of smoke or anything coming from the exhaust or engine. Yesterday i changed the thermostat but in doing so I damaged the plastic housing on the water pump I believe. At least I think it's that. My car knowledge is limited, but I do know a few things.

So my question is, what could cause the gauge to jump up like that? Water pump? I changed the fuse link (40A) for the cooling fan, and the thermostat and when I went to check to see if any of that worked, the temp gauge was still redlined to the point it was wanting to jump off the gauge itself.

So what do I do? Water pump is my next guess. Flush the rad? I don't know but I've never had a problem with the car before. And I've always properly maintained it. Any help would be greatly appreciated.

Thanks all.
G. B. #40
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #7 ·
You're right, I took a look yesterday, and it was a larger part of the thermostat housing that was damaged, and I took the advice of checking the Temp Sending Sensors and it was so corroded and looked burnt out or overused. So I am replacing that and the cooling fan sensor as well.

Thank you so much for your help guys, totally appreciated!

G.B. #40
 
1 - 3 of 3 Posts
Top